universnow

Resum de Noticies

Cheops mes aprop d'iniciar la cerca de planetesDesprés de completar unes proves, el Satèl·lit per a la Caracterització de Exoplanetes, Cheops, ha superat amb èxit una revisió de gran importància, en la qual s'ha determinat que està a punt per volar. Cheops romandrà uns mesos a Madrid abans del seu enviament al lloc del llançament a Kourou (Guaiana Francesa). Aquest llançament està previst entre el 15 d'octubre i el 14 de novembre d'aquest any 2019.

Cheops observarà estrelles que alberguen exoplanetes (planetes de fora del nostre sistema solar) per mesurar les petites variacions en la seva lluentor degudes al trànsit d'un planeta per davant del disc estel·lar, centrant-se sobretot en aquelles estrelles amb planetes de mida entre la Terra i Neptú . Aquesta informació permetrà mesurar amb precisió la mida dels planetes: en combinar les variacions en la brillantor amb les masses, es podrà estimar la densitat mitjana, un primer pas per determinar planetes fora del nostre sistema solar.El coet Soyuz és transportat a la pista de llançamentEl coet Soyuz es transporta amb tren a la plataforma de llançament, el dimarts 12 de març de 2019 al Cosmòdrom de Baikonur a Kazakhstan. Els membres de la tripulació de l'Expedició 59, Nick Hague i Christina Koch, de la NASA, i Alexey Ovchinin, de Roscosmos, es llançaran el 14 de març a les 03:14 p.m. EDT (12:14 a.m. 15 de març, hora de Kazakhstan), en la nau espacial Soyuz MS-12 des del Cosmòdrom de Baikonur per a una missió de sis mesos i mig a l'Estació Espacial Internacional.Llançament del satèl·lit ZX-6CUn coet CZ-3B / G2 va llançar el 9 de març un satèl·lit de comunicacions xinès. Anomenat Zhongxing-6C, va partir a les 16:28 UTC, des de la base de Xichang, i va ser col·locat en una trajectòria de transferència supersincrónica.

El ZX-6C és propietat de l'empresa Xina Satcom i ha estat construït per l'organització CAT sobre una plataforma DFH-4. Aquesta plataforma disposa de 25 repetidors en banda C.

El satèl·lit, que va pesar 5.200 kg a l'enlairament, serà col·locat en una òrbita geoestacionària i operarà durant almenys 15 anys en la posició 130 graus Est, oferint serveis de ràdio i TV a clients a la Xina.Els tecnòlegs i científics de Goddard es preparen per a una nova era d'exploració humanaEls científics, enginyers i tecnòlegs de la NASA s'estan preparant per a una nova era d'exploració humana a la Lluna, que inclou un nou sistema de llançament, càpsula i un lloc d'avançada en òrbita lunar que servirà com a punt de partida per als vols espacials humans més profundament dins del sistema solar.

El Centre de Vol Espacial Goddard de la NASA a Greenbelt, Maryland, està exercint un paper vital en aquestes iniciatives, particularment en les àrees de comunicacions i desenvolupament d'instruments, com ho demostra el recent premi de cinc propostes sota el Desenvolupament i Avanç de la instrumentació lunar (DALI) de la NASA per avançar Instrument basat en naus espacials per a ús en missions d'aterratge lunar.

Les tecnologies necessàries per a l'exploració sostenible a la Lluna hauran de ser poderoses, multipropòsit i ràpides, va dir Jake Bleacher, científic cap de la Direcció de Missió d'Operacions i Exploració Humana.Contacte'ns: